Skip to content

Voorbeeldfacturen en uitleg over het opstellen van je factuur:

Je staat op het punt om je eerste factuur op te stellen. Fiducia helpt je daar graag bij en daarom hebben wij een aantal voorbeeld facturen opgesteld.

 

Onderaan deze pagina tref je 3 soorten bestanden.

-Snelle uitbetaling EXCEL

-Standaard uitbetaling EXCEL

-Voorbeeld factuur PDF

 

Kijk goed naar de meegezonden voorbeeldfactuur (PDF). Zo moet jouw factuur er straks ook uit komen te zien. Let op! Je dient altijd een factuur te sturen om uitbetaald te krijgen!

 

Als eerste sta je voor de keuze of je voor een standaard betalingstermijn gaat van 14 dagen of voor een versnelde betaaltermijn. Een van beide documenten ga je gebruiken om in te werken. Lees meer informatie over de verschillende betaaltermijnen onder het kopje ‘extra informatie omtrent betalingen’ onderaan deze mail.

01

Vul al je persoonsgegevens in op de plek waar nu de gegevens gevraagd worden (zie voorbeeld factuur)

02

Vul je factuurnummer in. Bij een factuurnummer is het belangrijk dat deze oploopt. Bijv. 001,002,003 etc. Zo houd je je boekhouding netjes en kan je facturen snel terugvinden. Let op dit geldt voor je gehele boekhouding. Mocht je een factuur naar ons verzenden met factuurnummer 001 en naar Bedrijf X met factuurnummer 002 dan dient er op je volgende factuur naar ons weer factuurnummer 003 te staan.

03

Vul de stad in waar je woont en de datum waarop je de factuur maakt. Zie voorbeeldfactuur: Rotterdam, 10-05-2021

04

Vul in voor welke opdrachtgevers je die week gewerkt hebt. Deze kan je terugvinden in Shiftmanager bij urenregistratie. Per dienst staat er altijd een opdrachtgever bij.

05

Verander in de kolom de datum. Dit kan je doen door op een kolom te klikken en vervolgens de datum in te vullen (bv 20-07-2021). Begin altijd bij maandag in de eerste kolom, aangezien we met week facturen werken (ma t/m zo). Na het invullen druk je niet op enter maar sleep je het vierkantje rechts in de kolom naar beneden. Zo veranderen automatisch alle dagen, naar de dagen in die week.

06

Vul de gewerkte uren in bij de juiste dagen. Ook deze kan je terugvinden bij urenregistratie in Shiftmanager

07

Sla het bestand op en mail deze naar administratie@fiducia-personeelsdiensten.nl. Als onderwerp vul je je naam in en het weeknummer waarvan je de factuur maakt. Bijv. je maakt een factuur van week 30 (20 t/m 26 juli 2021) Chayenne van Griensven week 30.

Extra informatie omtrent betalingen

Gegevens voor de factuur:

Fiducia Personeelsdiensten
Stationsplein 45, unit A6.003
3013AK Rotterdam

Wij werken met weekfacturen. Je stuurt per week een factuur, de week loopt van maandag t/m zondag. Op de dinsdag na de werkweek worden de uren goedgekeurd door de opdrachtgever. Vanaf dat moment kan je een factuur maken en verzenden en dan begint de 14-daagse betaaltermijn te lopen. De betalingen zijn elke dinsdag met een termijn van 2 weken, de factuur van week 10 krijg je dus betaald op de dinsdag in week 13 (afhankelijk van je bank kan het soms een dag later zijn).

Mocht je je geld eerder willen ontvangen dan 14 dagen? Dat kan! Wij werken met een factoring van 4% over het factuurbedrag voor het voorfinancieren. Er gaat dus 4% van het gehele factuur bedrag af voor deze extra service. De diensten worden op dinsdag goedgekeurd door de opdrachtgever van de hele week daarvoor. Vanaf dat moment kunnen wij pas snel uitbetalen. Vanaf dinsdag houden wij dan een maximum van 3 dagen aan dat de betaling op je rekening staat, vaak gebeurt dit al dezelfde dag. Let op! Dit is een extra service en niet altijd mogelijk. Mocht je gebruik willen maken van deze dienst moet je iedere week de administratie een Whatsapp-bericht sturen zodat zij kunnen aangeven of het die week mogelijk is. Facturen dienen binnen 3 maanden na de gewerkte dienst te worden verzonden. Facturen buiten deze verzendtermijn zullen als niet ontvangen beschouwd worden. 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je facturen door de administratie te laten maken. De kosten hiervan zijn €3,50 per factuur. Dit is een vast bedrag per factuur en is niet afhankelijk van hoeveel uur je die week werkt. Zij zorgen dat je je betaling ontvangt en de factuur in je mail staat waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Het enige waar je zelf verantwoordelijk voor bent is je boekhouding bijhouden en aangiftes doen.

Alle verdere vragen omtrent betalingen/administratie graag privé sturen naar de administratie. De administratie is bereikbaar tijdens kantooruren van maandag t/m vrijdag van 10:00-18:00 op 0681592355.

Aanmeldingsformulier